Nyheter

Medarbetarcentrum ger pengarna tillbaka

Satsningen på att låta kommunanställda byta jobb mellan Sjuhäradskommunerna var värt pengarna. Det säger det så kallade Medarbetarcentrum som nu har hållt på i fem år.
Nyheter • Publicerad 23 november 2011

Medarbetarcentrum Sjuhärad hår låtit göra personalekonomiska beräkningar och dessa ska enligt centrat visa att varje krona som medlemskommunerna har satsat har gett sex kronor tillbaka.

Siffran bygger på analyser av personer som fått någon förändring i sitt arbetsliv genom Medarbetarcentrum.

Medarbetarcentrum är en sorts stöd för både medarbetare och chefer och är öppet för tillsvidareanställda i medlemskommunerna Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.

Medarbetare kan komma dit och få personliga samtal om sitt arbetsliv. I en del fall når man också fram till en förändring av personens situation genom ett byta av arbetsuppgifter eller arbetsgivare.

Under de fem år som verksamheten pågått har drygt 1 100 medarbetare haft personliga samtal. 429 av dem har sedan förändrat sin situation. Detta kan ha skett genom att de har bytt arbetsuppgifter eller arbetsplats. Bytet av arbetsplats kan ha skett inom kommunen, till en annan kommun eller till en arbetsgivare utanför det kommunala. Det kan också ha inneburit studier.

Målet för Medarbetarcentrum är att medverka till vad man kallar en sund, frivillig och lönsam personalrörlighet. Denna ska sedan gagna trivsel och hälsa.

Man arbetar alltså med intern jobbförmedling, jobbväxling, reflekterande samtal och karriärplanering.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.