Nyheter

Mat och vin i White guide

– Det känns fantastiskt bra, säger Jens Bylin på Mat och vin som just fått veta att hans och frun Birgittas restaurang är listad i den svenska White guide.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2011
Jens och Birgitta Bylin är glada över att få vara med i White guide.
Jens och Birgitta Bylin är glada över att få vara med i White guide.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

White guide presenterar landets främsta restauranger i olika prisklasser. Den ges ut av några journalister som i år provat 800 restauranger och 90 barer. 456 av dem har valts ut för att listas i White guide. Ulricehamns Mat och vin var en av dem.

– Vi fick fylla i ett papper i höstas som vi inte riktigt begrep oss på, men vi fyllde i det. I söndags ringde en kompis från Göteborg och berättade att vi fanns med guiden, säger Jens Bylin.

– Det är ett stort erkännande för oss. Jag vet folk som reser efter guiden om sommaren. Förhoppningsvis får vi fler gäster och förhoppningsvis kommer det fler utifrån för att äta här.

– Nu när vi finns med i boken gäller det att hålla det att leverera det som utlovas.

Ur White guide om Mat och vin:

”En sejrygg med lite hot laxceviche smakar utmärkt och känns extra rätt när vågorna kluckar under en.”

Av 90 barer visade sig ett 30-tal platsa. Närmaste andra restaurang som finns med i White guide är Eest restaurang och sushibar i Borås.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.