Nyheter

Manpower öppnar i Ulricehamn

Den 1 mars öppnar Manpower sitt kontor i Ulricehamn.
– Behovet har blivit större, säger Philip Therning.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2011

Redan 2008 var det tänkt att Manpower skulle öppna ett kontor i Ulricehamn. Lågkonjunkturen satte då stopp för planerna. Men nu är det dags. Marknaden har återhämtat sig. Bemanningsföretagets nya lokal kommer att finnas i Topecohuset.

– En stor marknad och potential finns i Ulricehamn. Det blir en liten kamp om de bra kandidaterna och för att attrahera dem måste vi finnas på plats, säger företagets Philip Therning.

Manpower har varit verksamt i Ulricehamn under en lång tid men har utgått från kontoret i Borås. Företaget har många kunder i närområdet och ett ökat behov har nu resulterat i den nya lokalen.

– Medarbetare ska kunna komma in till kontoret. Man är ganska ensam och utsatt när man är ute på ett arbete som tredje part och lyder inte under samma chef som de andra. Nu är det bra att veta om att chefen finns på orten.

Hur står det till med konkurrensen?

– Visst finns andra bemanningsföretag i Ulricehamn men de är väldigt nischade. Vi erbjuder en bredare kompetens. Det finns en marknad för alla helt enkelt. Vi har våra relationer sedan innan och de kunderna hoppas vi givetvis stannar kvar hos oss.

Bemanningsföretaget erbjuder kompetenser inom alla områden men det finns två områden i Ulricehamn som efterfrågas mest.

– Det är inom industri och logistik, där finns den största potentialen, säger Philip Therning.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.