Annons
Nyheter
En läkare vid akuten på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås anmäls för att genom felbehandling ha orsakat en mans död.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010

Det var i våras som mannen, som var bosatt i Ulricehamn, sökte vård vid akutmottagningen vid Säs. Mannen var beroende av sondmatning.

Av misstag åkte mannens sond ut och varken anhöriga eller tillkallad kommunsköterska lyckades sätta tillbaka den. Det blev sjukresa till Säs, men där var det lång kö så någon behandling sattes inte in.

Annons

Först efter sex timmar fick mannen komma in till läkare. Denne lyckades heller inte sätta tillbaka sonden. Istället gjordes flera försök och till slut utökades hålet med skalpell.

Under dagarna efter ingreppet blev mannen allt sämre för att till slut avlida. En anmälan hade mannens liv gått att rädda om läkaren som svarade för behandlingen den första dagen, hade kontrollerat att sonden satts tillbaka på ett korrekt sätt.

Enligt mannens syster, som nu anmält händelsen till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, fick han sonden felaktigt insatt. Detta resulterade i att njurarna slogs ut och mannen dog.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons