Nyheter

Många vågade vara egna på UF-mässa

I onsdags eftermiddag öppnade den regionala mässan för Ungt företagande i Sjuhärad på Åhaga i Borås. Över 800 elever fanns på plats för att presentera sina företag.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2013
Tingsholmföretaget UF Polarpack sålde matlådor. Här är det Sofia Johansson som pratar med Hushållningssällskapets Janne Petersson. FOTO: Anette Westerlund
Tingsholmföretaget UF Polarpack sålde matlådor. Här är det Sofia Johansson som pratar med Hushållningssällskapets Janne Petersson. FOTO: Anette WesterlundFoto: 

Mycket arbete låg bakom de unga företagarnas mässa, Våga vara egen, som öppnade för besökare i onsdag. En av dem som lagt ner tid och arbete på att göra sin monter och produkt så bra som möjligt var Sofia Johansson från ett av Tingsholms företag, UF Polarpack. Det arbetet har redan hunnit ge henne och de andra i företaget; Julia Pettersson, Elias Andersson och Sebastian Hermansson, pris för bästa logotyp. Men det var på den lokala UF-mässan som hölls på Näringslivsmässan i Ulricehamn för en tid sedan. Under den regionala mässan på Åhaga tävlar de med alla de andra UF företagen i regionen och i den tävlingen är de nominerade i ytterligare en kategori, nämligen Bästa UF företag i Älvsborg.

– Vi var på intervju i förra veckan och presenterade vårt företag. Det gick bra. Det är svårt att säga hur det kommer gå, men juryn var positiv. Oavsett hur det går är vi stolta över att vara nominerade, säger Sofia Johansson.

Janne Petersson från Hushållningssällskapet besökte Sofia Johansson i hennes företags monter är imponerad:

– Jag har varit mentor i några år och jag tycker att eleverna blir duktigare och duktigare för varje år. Det är jättekul att se, säger han.

Lite längre bort fanns UF Frames monter. UF Frame är från Tranemo gymnasieskola och säljer träramar i ek från en lokal tillverkare.

– Vi har en egen produkt som vi gör själva. Vi har fått en del sponsorer till vår monter, därför har vi kunnat göra den så här, säger Alfred Hultin och Adam Josefsson.

I UF Frame ingår också Emma Karlsson och Julia Sandqvist. UF Frame har också vunnit pris på den lokala mässan i Tranemo för en tid sedan. Då fick de pris för bästa affärsplan.

Mässan avslutades i torsdagseftermiddag med prisutdelning. Några av tävlingarna gav ungdomarna en plats i finalen som går på Älvsjömässan i Stockholm den 6-7 maj.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.