Annons
Nyheter

Många unga fast i knarkrazzia

Omkring 160 personer misstänks för brott efter en narkotikarazzia som pågått i Sjuhärad de senaste två veckorna.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2010

– Syftet har främst varit att identifiera ungdomar som varit okända och är på väg in i missbruk, säger Lars Birkhammar, chef för polisens gatulangningsgrupp i Borås.

Men det är inte bara unga som kontrollerats under insatsen i Borås, Bollebygd, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.

Annons

– Vi vill också störa langare som säljer åt dem. Vi stötte på langare i alla åldrar och de var spridda i samtliga sex kommuner, berättar Lars Birkhammar.

Ett 60-tal misstänkta narkotikaförsäljare åkte dit. Den äldste var en man i 65-årsåldern. Insatsen riktades alltså främst mot ungdomar och polisen ingrep både mot 15-åringar och 16-åringar.

– Normalt sett är det väldigt svårt att fånga upp så unga. Samtidigt är det en grupp som är sårbar och lätt kan dras in i skit utan att tänka så mycket på risker och konsekvenser, säger Lars Birkhammar.

Razzian ledde till att tre personer häktades. Två av dem är män med koppling till ett ökänt mc-gäng. Förutom narkotikabrott häktades de för grovt vapenbrott sedan polisen hittat ett avsågat hagelgevär, med mera.

LENNART GRANBERG/BT

FAKTA

Facit efter knarkrazzian

Totalt anmäldes cirka 160 personer för olika former av narkotikabrott, stölder, häleri, dopningsbrott, drograttfylleri och grovt vapenbrott. 50 personer var mellan 15 och 25 år

Minst 35 beslag gjordes, bland annat hasch, amfetamin, ghb/gbl, narkotikaklassade tabletter.?Husrannsakan gjordes i ett 30-tal bostäder. Ett tiotal förare misstänks för drograttfylleri.?

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons