Annons
Nyheter

Många argument för skola i Dalum

I går kväll var det Dalums tur att arrangera ett möte med anledningen av beredningens förslag att lägga ner skolan.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2012

Dalumsborna, företrätt av brukarrådet och ett antal lärare, hade samlat ihop en mängd argument för att skolan skulle få vara kvar.

Det tyngsta argumentet var att skolan har ett stabilt och ökande elevunderlag. De prognoser som under åren lagts fram visade sig vara allt för lågt räknade, sett till det verkliga utfallet.

Annons

Ett hundratal elever samt hängivna och behöriga lärare var enligt kvällens moderator Gunnar Böhm ett viktigt skäl till att behålla skolan.

Därefter radades argument efter argument upp för bevarandet:

A Måluppfyllelsen är inte sämre, snarare bättre i små skolor.

A Skolan är även viktig i samhällsstrukturen och betydelsefull för en levande landsbygd.

A Det har gjorts investeringar i skolan .

A Dalum representerar i två år framåt Sverige i ett internationellt EU-finansierat projekt.

A Sedan 1990-talet har man i Dalums skola arbetat med Storylineprojekt, ett arbetssätt som enligt moderatorn rimmar bra med intentionerna i läroplanen i det att man här arbetar åldersintegrerat och ämnesövergripande.

A Skolan har ett utbrett samarbete med äldreboendet Parkgården samt med närsamhället även i övrigt.

Det kanske allra mest verksamma argumentet var ändå ett antal inflyttade personer som valt Dalum framför allt på grund av skolan, som de alla ansåg vara av hög klass. Det var familjer från USA, Tyskland, Holland, Norge och även från andra delar av Sverige.

Alla betonade Dalums skolas förträfflighet.

Nämnas bör att något beslut om nedläggning eller ej inte är fattat. De politiker och tjänstemän som var närvarande var där för att lyssna och ta till sig allmänhetens argument och synpunkter.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons