Nyheter

Man räddad av hund vid villabrand

På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till Götåkra, är en villa stod i brand. När brandmännen kom till platsen var villan redan helt övertänd.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2010
En villa i Götåkra brann på måndagen. Villan var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.
En villa i Götåkra brann på måndagen. Villan var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

10.25 kom anmälan om branden till SOS Alarm, säger Bo Sandström vid Södra Älvsborgs räddningstjänst i Borås.

Vem som larmade är ovisst. Emellertid fanns en person i huset när branden utbröt. Det var enligt Sandström en son i huset. Han skall ha blivit väckt av husets hund och kunde därför ta sig ut villan.

Han togs in till Borås lasarett för kontroll, men det visade sig att han inte lidit någon allvarlig skada.

När den första insatsstyrkan kom till platsen var branden redan fullt utvecklad och de fyra kårerna från Vegby, Ulricehamn, Dalstorp och Borås kunde snabbt konstatera att det inte fanns någon människa kvar i huset.

Att rädda huset var inte möjligt, då det brann för fullt. Arbetet inriktades därför på att rädda intilliggande byggnader.

Orsaken till branden var ännu på måndagseftermiddagen okänd. Svaret kommer så småningom när polisen hunnit göra en teknisk undersökning.

Det har varit ett antal bränder under senare tid. Om detta har med kylan och därmed ökat eldande att göra vill Bo Sandström inte spekulera i.

– Det kan vara så, men det kan också vara en slump att flera bränder har inträffat under relativt kort tid, säger han.

– Det är tragiskt att flera bostäder brunnit ner i vårt område, särskilt som människor i något fall har fått sätta livet till, avsutar Bo Sandström.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.