Annons
Nyheter

Man döms för sexuellt ofredande

En man i 30-årsåldern döms till villkorlig dom och dagsböter för sexuellt ofredande av en kvinna.
Nyheter • Publicerad 30 november 2010

Händelsen inträffade på Ålandsbåten för ett år sedan ungefär. Mannen, en bekant, kvinnan samt kvinnas pojkvän delade hytt. Alla blev kraftigt berusade under kvällen. Kvinnan vaknade på natten och då var hennes trosor neddragna och någon tog på henne mellan hennes ben.

När hon sade åt mannen att gå och lägga sig i sin bädd gjorde han det.

Annons

Mannen uppger att han bara minns att han vaknade liggande i kvinnans koj.

Tingsrätten skriver i domen att kvinnas uppgifter bland annat stöds av ett SMS-meddelande som mannen skickat till kvinnan. Av meddelandet drar tingsrätten slutsatsen att händelsen i hytten fyllt mannen med "oerhörda skamkänslor". Tingsrätten anser att det finns övertygande bevisning om att mannen gjort sig skyldig till ett sexuellt övergrepp.

Mannen döms även till att betala skadestånd till kvinnan på tio tusen kronor, ett tusen för sveda och värk samt nio tusen för kränkning av den personliga integriteten.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons