Annons
Nyheter

Man åtalas för rån mot Willys

En man i 50-årsåldern åtalas för rånet mot Willys i Tranemo. Mannen misstänks dessutom för bland annat utpressning.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2014

Det var den 30 december som mannen gick in på Willys i Tranemo och uppmanade kassörskan att ge honom pengarna. Mannen hade först dragit upp en halsduk eller något liknande för ansiktet. Han fick med sig pengar och lotter till ett värde av drygt 28 000 kronor.

Mannen anhölls några dagar senare efter att polisen känt igen honom på övervakningsfilmen. Nu åtalas han misstänkt för rån, i andra hand grov stöld.

Annons

Mannen har erkänt stöld.

Mannen, som är från en kommun i Sjuhärad, åtalas även misstänkt för utpressning. Enligt åtalet ska mannen genom hot ha förmått en annan man att ge honom drygt 30 000 kronor och en bil. Detta ska ha skett genom att han har anklagat offret för att ha stulit heroin, och genom att han sagt att en kriminell liga nu ville ha pengar.

Den åtalade nekar till att ha gjort sig skyldig till utpressning.

Mannen misstänks dessutom för hemfridsbrott. Han sägs ha tagit sig in i en annan mans bostad. Även detta förnekar den misstänkte.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons