Nyheter
Majblommans fastigheter i Ulricehamn är till salu. Sammantaget rör det sig om cirka 360 lägenheter och lokaler i centrum och dess närhet.
Nyheter • Publicerad 3 december 2013
Storgatan 27 ? Garvaregränd 2?4 (Länsförsäkringar).
Storgatan 27 ? Garvaregränd 2?4 (Länsförsäkringar).Foto: 
Storgatan 9 ? Järnvägstorget 4. Objekt till salu i vad som kan bli en fastighetsaffär vars like Ulricehamn inte har skådat.FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieAndersGidefjord
Storgatan 9 ? Järnvägstorget 4. Objekt till salu i vad som kan bli en fastighetsaffär vars like Ulricehamn inte har skådat.FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieAndersGidefjordFoto: 

Majblomman är den i särklass största privata fastighetsägaren i Ulricehamn och enligt vad UT erfar rör det sig om fastigheter till ett värde av omkring 100–120 miljoner kronor som nu är ute till försäljning. Det finns också uppgifter om att det finns intressenter, en med lokal anknytning.

Anders Gidefjord, en av bolagets ägare, vill inte kommentera uppgifterna om en eventuell försäljning, men säger att om en sådan skulle bli aktuell, så är det hela företaget Majblomman som säljs, inte enskilda fastigheter.

– Men där är vi inte än, säger han.

För en tid sedan kunde UT berätta att Majblomman dragit tillbaks sin reservation på en av industritomterna på Rönnåsen. Anders Gidefjord vill inte heller kommentera det beslutet, men enligt vad flera källor uppger till UT, handlar det om missnöje med kommunen, eller snarare med kommunens politiker och vad han anser vara bristande engagemang i frågor som rör centrums utveckling.

Det är också väl känt att Gidefjord är en av de starkaste kritikerna till etableringen av en handelsplats i Ubbarp – med bland annat en Ica Maxibutik – vilket han anser kommer att leda till att centrumhandeln utarmas. Det är mot den bakgrunden man ska se att Majblommans fastighetsbestånd ligger ute till försäljning.

Majblommans Fastigheter – och bolag som Majblomman äger eller har intressen i – äger följande fastigheter i Ulricehamn centralort. De mest centrala fastigheterna rymmer både kommersiella lokaler och bostäder, de lite utanför stadskärnan innehåller hyreslägenheter.

Bogesundsgatan 14

Bogesundsgatan – Väktaregränd (Tjärbyn mit emot kyrkan)

Boråsvägen 7 (med bland annat Colorama)

Boråsvägen 25 (med Gustaf E Bil, ägare Kommanditbolaget Barollo)

Jägaregatan 7

Jönköpingsvägen 21

Jönköpingsvägen 24

Jönköpingsvägen 31

Kullgrensgatan 2 och 4

Lindängsvägen 21

Lindängsvägen 27

Lindängsvägen 31

Rådhusgatan 12

Stenbocksgatan 28

Stora torget 1 (hörnhuset med Hemmakväll)

Storgatan 9 – Järnvägstorget 4 (SEB-huset, ägare Kommanditbolaget Storgatan 9)

Storgatan 10 (huset med KappAhl, ägare Max i Ulricehamn AB)

Storgatan 12 (med bland andra Din Deli)

Storgatan 19 – 21 (med Team sportia och Leklust, ägare Kommanditbolaget Barollo1)

Storgatan 27 – Garvaregränd 2–4 (med Länsförsäkringar)

Storgatan 33 (med Emma & Andreas)

Storgatan 43 (Brusewitzska huset)

Storgatan 66

Strandgatan 20

Strandgatan 30 – Badhusgatan 4–6 (med Staples och nya gymmet Nordic Wellness)

Sturegatan 10

Villagatan 9

Västra Kyrkgatan 5 - Storgatan 30

Mer om Majblomman

Majblommans Fastigheter AB är ett intressebolag till Varbergs Stenfastigheter AB, som ägs av bröderna Anders och Björn Gidefjord, och med fastigheter i Varberg, Ulricehamn, Göteborg och Lilla Edet samt Kungsbacka, Mölnlycke och Falkenberg.

Majblomman i sin tur äger eller har intressen i Max i Ulricehamn AB, som äger fastigheten Asien 5 (adress Storgatan 10), kommanditbolaget Barollo 1, som äger fastigheten Södra Amerika 13 (adress Storgatan 19) och Kommanditbolaget Storgatan 9, som äger fastigheten Norra Amerika 7 (adress Storgatan 9).

Majblomman har kontor i Ulricehamn, Varbergs stenfastigheters huvudkontor ligger i Göteborg.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.