Nyheter

Lugnt julnatt i Sjuhärad

Ett per personer har omhändertagits för fylleri annars blev juldagsnatten en lugn tillställning i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 26 december 2014

Vid elvatiden på kvällen omhändertog polisen en person på Stenbocksgatan och körde iväg honom för tillnyktring. Vid tvåtiden på natten hände detsamma på Strandgatan. Lite senare samma natt kallas polisen till en plats i Ulricehamn eftersom en man beter sig konstigt. Mannen tros vara påverkad av narkotika och är nu misstänkt för ringa narkotikabrott.

I övrigt var natten lugn för polisen.

Juldagsnatten är ju traditionellt annars en dag då många går ut på krogen och då det kan bli stökigt för polisen.

– Vi är förvånade över hur lugnt det har varit. Att vi inte har fått in en enda misshandelsanmälan är inte vanligt när det gäller juldagen, säger Jan Eliasson, inre befäl vid polisen i Borås till Borås Tidning.

I Borås hände inte mycket mer än att polisen omhändertog fjorton personer för fylleri, vilket alltså ses som lite.

Polisen har satsat på att ha extra mycket resurser i till exempel Borås, Ulricehamn och Mark, vilket kan ha spelat sin roll för att natten blev lugn. Även kylan kan ha en dämpande effekt.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.