Nyheter

Lottkurens framtid oviss

Lottkuren på Storgatan flyttades eftersom Kappahl inte vill ha den så nära sin nya butik. Men någon ny plats har ännu inte hittats.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2013
Lottkuren är borta. Dess framtid är oviss.
Lottkuren är borta. Dess framtid är oviss.Foto: Henrik Erickson

Lottkuren har hyrts ut av kommunen till lotterisäljande föreningar i flera decennier. Den användes flitigt när Bingolotto var som mest populärt och används fortfarande en del. Förra året var den uthyrd 64 dagar av PRO Ulricehamn, Ulricehamns IF damer och Marbäcks idrottsförening.

Men när det blev tal om att Kappahl skulle flytta in i den närliggande lokalen fick kuren alltså stryka på foten. Kommunen såg till att den flyttades, vilket skedde den andre maj. Samtidigt tog kommunen bort ett träd som stod vid samma plats eftersom trädet hade blivit för stort.

Målet är att kuren ska ställas ut på en ny plats, men än så länge är inget klart.

– Vi har inte hittat någon ny placering för den. Vi söker på olika ställen för att se vad vi kan hitta men vi har inget klart än. Och den är bokad först i september, säger Lennart Andersson på kommunens fastighetskontor.

Nu står kuren i kommunens förråd på Jönköpingsvägen.

Ett förslag var att ta bort den gamla telefonkiosken på Järnvägstorget och ställa kuren där, alltså inte långt från sin gamla plats. Men enligt Lennart Andersson är det för trångt där.

Ett annat alternativ är att ställa kuren på Stora torget. Men enligt Lennart Andersson har de inte hunnit undersöka det alternativet än.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.