Nyheter

Lördagsbiljetterna till Uport slutslåda

UT varnade redan i förra veckan för att biljetterna till Uport höll på att ta slut. Nu är endagsbiljetterna till lördagen slutsålda och festivalledningen räknar med att tvådagarsbiljetterna kan ta slut redan på tisdag.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2014
Årets Uport är på väg att sälja slut. Maja Ivarsson och The Sounds var en av de stora publikmagneterna under förra årets festival.
Årets Uport är på väg att sälja slut. Maja Ivarsson och The Sounds var en av de stora publikmagneterna under förra årets festival.Foto: Arkiv/Helena Berg

Uport släpper 8000 biljetter till helgens festival. 1500 av dem är endagsbiljetter till fredagen respektive lördagen. De till lördagen är redan slut.

Tvådagarsbiljetterna säljer också bra. Där fanns cirka 1000 biljetter kvar på måndag förmiddag, uppskattar festivalgeneralen Sebastian Andersson.

– Jag tror vi kommer sälja slut på tisdag eller på onsdag. Vi säljer 250–300 biljetter per dag. Som mest 550 biljetter på en dag hittills.

Så man ska inte satsa på att köpa biljett i kassan?

– Nej, det tror jag inte man ska räkna med.

Varför kan ni inte släppa fler lördagsbiljetter om de nu är så populära?

– Om vi gör om fler tvådagarsbiljetter till endagsbiljetter så får vi fler fredagsbiljetter också och då riskerar vi att inte sälja slut dem. Det är en balansgång. Just nu (läs måndag förmiddag, reds anm.) har vi 600 fredagsbiljetter kvar.

Varför tror du lördagen är mer populär än fredagen?

– Det är många som har semester och kanske kommer hem på fredagen, då har man bara tid att gå på lördagen. Och de som kan gå på fredagen köper oftast tvådagarsbiljetter för då har de i allmänhet tid att gå på båda dagarna.

Så det är inte så att lördagens bokningar är lite starkare än fredagens?

– Jo, lite kanske, men jag tror inte det spelar så stor roll. Jag tycker vi har feta akter på fredagen också. E-type är det släppet som fått störst respons, och han spelar på fredagen, till exempel.

Mindy Lara
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.