Nyheter

Livsmedelskontrollerföljs upp för dåligt

Samverkansnämnden miljö och bygg i Ulricehamn och Tranemo får både ris och ros från Länsstyrelsen. Den skarpaste kritiken är bristen på åtgärder.
Nyheter • Publicerad 11 december 2014

Länsstyrelsen genomförde i oktober en revision av livsmedelskontrollen i Ulricehamn och Tranemo. Rapporten därifrån är nu klar.

Nämnden får kritik på tre punkter. Man kan inte visa att de avgifterna som tas för livsmedelskontroll motsvarar den faktiska kostnaden och nämnden har inte heller tagit hänsyn till kontrollskuld vid planering av nästa års kontroller.

Den skarpaste kritiken gäller att nämnden följer upp avvikelser för dåligt. Man har, enligt länsstyrelsen, inte tillsett att företag vidtar åtgärder och man har heller inte använt sanktion för att livsmedelshanteringen ska förbättras.

På plussidan konstaterar länsstyrelsen att det finns en bra plan för förvaring av beslagtagna livsmedel och att krisberedskapen är god, särskilt vad gäller dricksvatten.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.