Annons
Nyheter

Linda Skogholm släpper sin första skiva

I början av oktober släpper Linda Skogholm sitt första fullängdsalbum och firar med en releasekonsert på Stora teatern i Göteborg. Albumet har fått namnet Dina vackra färger.
Nyheter • Publicerad 23 september 2014
Linda Skogholm
Linda SkogholmFoto: Andrea Marunga

Musiken på albumet har hon skrivit själv, både text och musik. Bandet som backar upp henne är namn som klingar bekant när de nämns i samband med Lindas namn, till exempel Jonathan Albrektson, Kristin Freidlitz, Anton Davissson, Erik Oskarsson, Roger Persson och Patrik Tammelin. Hon har också tagit hjälp av en stråkkvartett, blås och en kör för att få musiken att låta precis som hon vill.

Linda har tidigare haft en förkärlek för att låta pop möta folkmusik. Så gör hon även på den här skivan och man kan höra instrument som banjo, fiol, elgitarr, trummor, nyckelharpa, och andra instrument som Linda spelar själv på.

Annons

Det har tagit tid att göra den här skivan. Arbetet påbörjades i september förra året och Linda säger att det varit en rolig process och att hon lärt sig mycket. Bland annat att det tar längre tid att göra ett fullängdsalbum än man tror.

Den 7 oktober har hon sin releasekonsert i Göteborg. Då kommer bland annat den gamla spelkompisen från Ulricehamn, Isabel Sörling, att stå på scenen.

Skivan innehåller elva låtar. I urval:

? Dina vackra färger

? Du är han jag vill ha

? Det närmar sig vår

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons