Annons
Nyheter

Levande ljus låg bakom villabrand

En brand utbröt sent på lördagseftermiddagen i en villa i Villastaden. Ett kvarglömt levande ljus hade antänt en bordsskiva.
Nyheter • Publicerad 13 december 2014
Trots stort pådrag fick villabranden i Villastan en odramatisk upplösning. Branden var släckt redan när räddningstjänsten anlände och både huset och mannen som bor i det klarade sig utan allvarliga skador.
Trots stort pådrag fick villabranden i Villastan en odramatisk upplösning. Branden var släckt redan när räddningstjänsten anlände och både huset och mannen som bor i det klarade sig utan allvarliga skador.Foto: Jonas Emtervall

Räddningstjänsten ryckte ut med fem fordon. Två polisbilar och en ambulans tog sig också snabbt till villan på Reflevägen. De många blåljusen lyste upp himlen över Villastaden.

Lyste gjorde däremot inte branden, för den var redan släckt när uttryckningsstyrkan anlände.

Annons

– Den äldre mannen som bor i huset har glömt en ljusstake och somnat ifrån. Sen vet jag inte om han har vaknat eller om någon har väckt honom. Men han hade gjort en bra insats och lyckats släcka branden själv. Han har fått lite rök i sig och är avförd till sjukhus för kontroll, säger räddningsledaren Mikael Romé.

Tack vare den snabba släckningen hann branden aldrig sprida sig. Skadorna blev därför relativt små.

– Det brann bara lite lätt i en bordsskiva. Det hann aldrig ta sig, men huset blev rökfyllt, säger polisassistent Robert Cleverup, som passar på att rikta en klassisk uppmaning så här års.

– Det är det gamla vanliga tjatet som gäller – att man ska vara försiktig med levande ljus, säger han.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons