Nyheter
Ulricehamnaren Lena Matthijs är utsedd till chef för polisområde Älvsborg.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2014

Hon tillträder sin tjänst den 1 januari när den nya polismyndigheten bildas. Då slås de tidigare 21 lokala polismyndigheterna samman till en sammanhållen myndighet.

Lena Matthijs arbetade tidigare som biträdande operativ chef i Västra Götaland med placering i Göteborg. Hon är glad för att ha fått den här tjänsten.

– Jag vill jobba som områdeschef i Älvsborg, jag bor i Ulricehamn och brinner för det här området. Jag har haft den här tjänsten som tillförordnad tidigare och sökte faktiskt den här tjänsten redan för fyra år sedan, men då fick jag se mig slagen, säger hon till Borås Tidning.

Lena Matthijs kommer att ingå i regionens ledningsgrupp tillsammans med övriga polisområdeschefer för Storgöteborg, Skaraborg, Fyrbodal och Halland.

I polisområde Älvsborg ingår kommunerna i Sjuhärad samt Vårgårda, Alingsås och Lerum.

Lena Matthijs har förhoppningar på den nya organisationen.

– Tanken är att vi ska jobba mer aktivt ut mot medborgarna, poliser kommer förhoppningsvis få ägna sig mer åt sin kärnverksamhet än administration och ekonomi, säger hon.

Klas Friberg är länspolismästare i Västra Götaland och tillträdande regionchef:

– Jag gratulerar dem till de nya befattningarna, och jag är själv glad för att vi har fått fem så kompetenta polisområdeschefer, säger han.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.