Nyheter

Leklandskap ger fler besökare i simhallen

Antalet besökare i simhallen i Ulricehamn ökade med nästan tolv procent förra året.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2012
Arkivbild: Pernilla Rudenwall Petrie
Arkivbild: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 
Arkivbild: Pernilla Rudenwall Petrie
Arkivbild: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 

Under förra året var det 59 649 personer som betalade entré för att bada i simhallen. Året innan var siffran 53 376 stycken.

Ökningen sätts i samband med den investering som gjordes i det nya leklandskapet som gjordes förra året. Anläggningen invigdes i början av februari 2011.

Totalt vid sim- och sporthallen inklusive motionsanläggningen ökade besökssiffran med tio procent.

– I vår investeringsframställan nämnde vi att erfarenheter från liknande satsningar i andra simhallar har resulterat i en totalt ökad besöksfrekvens på cirka tio-femton procent, i flera simhallar ännu högre. Detta visar återigen att det är viktigt att satsa på förnyelse och utveckling av anläggningen för att bibehålla och helst öka attraktiviteten.

– Simhallspersonalen har också en uppfattning att antalet gästbad från andra kommuner ökat, vilket i sig har andra positiva effekter på kommunen i sin helhet, säger Lars Runqvist, fritidschef i Ulricehamns kommun.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.