Nyheter

Leif Reinholdsson slutar som vd för Skyddakoncernen

Som tidigare var bestämt har nu Leif Reinholdsson lämnat över posten som VD för företaget Skydda till Staffan Andersson.
Nyheter • Publicerad 15 april 2011

Det var för ungefär ett år sedan som Leif Reinholdsson signalerade att han önskade trappa ned på sitt arbete för att sedan också lämna sin roll som VD.

En orsak till beslutet är att han vill få mer tid för familjen.

– Jag är enormt lycklig över att ha fått varit med om den här resan, och det är lika kul i dag som för 35 år sedan. Men samtidigt inser man i min ålder att man vill få lite mer harmoni mellan arbete och fritid.

– Nu har jag gjort det här framgångsrikt i 35 år. Då är det dags att byta fot och göra lite andra saker.

Men han kommer inte helt släppa kontakten med Skydda utan fortsätter arbeta för företaget som konsult. Dessutom kommer han att ha olika styrelseuppdrag via sitt nybildade bolag.

Leif Reinholdsson är nöjd med att lämna över posten som VD för företaget till Staffan Andersson.

– Vi har haft förmånen att jobba ihop under ganska lång tid. Staffan är en ung och ambitiös och kompetent kille. Vi trivs ihop och fungerar ihop. Det känns tryggt att lämna över till honom.

Dessutom är han nöjd med att lämna över ett företag i gott skick.

– Vi är det marknadsledande bolaget inom branschen i norden. Vi är ett företag som omsätter en dryg miljard och har en väldigt bra lönsamhet, vi har en gedigen kompetens och ett enormt engagerat gäng. Vi har det mest kända konceptet och det mest välrenommerade varumärket. Det är nog inte riktigt känt här lokalt. Är det något jag inte har lyckats med så är det att föra ut lokalt hur starkt det här bolaget är.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.