Annons
Nyheter

Läste det i tidningen

Kommunchef Karl-Erik Claesson fick i höstas veta att Ulrika Geeraedts var nominerad som tänkbar kandidat inför valet till Europaparlamentet.
Men att hon sedan hade satts upp på FP-listan fick han läsa om i tidningen.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2014

Då Ulrika Geeraedts tidigare rekryterades som vd för Nuab diskuterades hennes politiska uppdrag i kommunpolitiken som hon då hade.

– Vi var då överens om det olämpliga i att hon hade kvar sitt politiska engagemang i den lokala politiken. Vi såg det båda som svårt att förena ett politiskt uppdrag med den roll hon fick som VD, säger Karl-Erik Claesson, som är kommunchef och tillika vd i moderbolaget Stadshus AB.

Annons

I höstas berättade Ulrika Geeraedts för Karl-Erik Claesson att hon var en av många nominerade för Folkpartiet inför valet.

– Men då var ingenting klart. Och Ulrika Geeraedts menade att det var osannolikt att hon skulle utses till kandidat, säger Karl-Erik Claesson.

Att hon sedan verkligen blev en av kandidaterna och nu står med på partiets lista fick han veta genom en artikel i UT.

– Någon diskussion med henne inför det hade jag inte. Istället informerade hon om det vid ett sammanträde med Stadshus AB (moderbolag till dotterbolaget Nuab).

Hur reagerade du på informationen?

– Det är klart att det stämmer till viss eftertanke. Hon beskrev det som att hon står långt ner på listan.

Kommer du agera med anledning av den här situationen?

– I första hand anser jag att det är en fråga för bolagets styrelse, liksom för politikerna i kommunen. Det handlar om gränsdragning som kan vara svår att bedöma. Det skulle kunna finnas en risk att olika roller blandas ihop. Det är möjligt att det behövs tydligare riktlinjer inom detta område.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons