Annons
Nyheter

Lars Holmin satsar på plats i kommun och region

Regionfullmäktige nästa. Men ändå kvar i kommunpolitiken. Så ser moderata kommunalrådet Lars Holmins vardag ut efter valet.
Nyheter • Publicerad 11 september 2014

För det går att vara kommunalråd på heltid samtidigt som man har en plats i regionens fullmäktige. Lars Holmin, etta på Moderaternas regionlista för Södra Älvsborg, och i princip säker på att bli invald, ser egentligen inga problem med de dubbla uppdragen. Mer i så fall en fördel.

– Det vi saknar i Sjuhärad är ingångar i regionen. Vad är på gång? Hur kan vi växla upp våra egna satsningar med regionala pengar? Hur hämtar vi hem pengar från regionen?

Annons

Det handlar menar Holmin om att hämta hem information från regionen, information som kommer Sjuhärad och Ulricehamn till nytta . Plus naturligtvis att vara med och påverka.

– Från andra delar av regionen finns det flera kommunalråd som sitter i regionfullmäktige. Och vad gäller sammanträdesdagar finns en gammal överenskommelse mellan regionen och kommunerna om att ha olika mötesdagar. Som jag ser det kommer det inte at bli så stora krockar.

Sju möten fördelade på nio dagar under 2015. Dessutom förberedelsetid, det är stora och tunga ärenden. Och du är kommunalråd på heltid. Hur ska du hinna med?

– Många av frågorna i regionen är sådana jag ägnar mig åt redan i dag, i Sjuhärads kommunalförbund, så de är inte nya för mig. Men sedan kommer jag kanske att få delegera en del uppgifter som jag har inom partiet, men det är inget som påverkar uppdraget som kommunalråd.

Du är intresserad av regional utveckling. Är det någon fråga som är extra viktig för dig?

– Ja, att Götalandsbanan förverkligas. Om vi får till en pendlingsstation i Ulricehamn och höghastighetståg, så kommer det att innebära otroligt mycket för vår kommun och hela regionen. Även i Jönköping finns det ett stort intresse.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons