Nyheter

Länsstyrelsen kritiserar lantbrukare

En äldre lantbrukare i Ulricehamns kommun har fått ett föreläggande från Länsstyrelsen. Hans nötkreatur var vid inspektionen kraftigt nedsmutsade.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2013

Lantbrukaren som är i 80-årsåldern hade under första delen av februari månad en kontroll på gården. Vid denna fann länsstyrelsens inspektörer att kor och kvigor var kraftigt gödselförorenade. En del djur hade gödselpansar på buk och lår och enligt inspektörerna tyder det på att mannen under lång tid har brustit i sin tillsyn av djuren.

Ett av djuren hade en halsrem som vuxit in i huden och ett annat djur hade svårt att ställa sig upp. Länsstyrelsen befarar att det här djuret har en skada. I båda de senare fallen krävs veterinärvård.

Lantbrukaren fick ett omedelbart krav på att ge djuren daglig tillsyn och att se till att de är rena. Inom fyra veckor ska mannen ha sett till att de skadade djuren har fått vård.

En uppföljande kontroll ska göras hos lantbrukaren.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.