Annons
Nyheter

Långt fängelsestraff för stort amfetamininnehav

En man i 55-årsåldern hade drygt ett kvarts kilo amfetamin i sin ägo. Han döms till ett och ett halvt års fängelse för narkotikabrott.
Nyheter • Publicerad 14 november 2014

Mannen bor i ett samhälle i Ulricehamns kommun och han häktades misstänkt för narkotikabrott i slutet av september i år. Polisen hade då genomfört en husrannsakan i en lägenhet i Svenljunga och vid det tillfället var 55-åringen på plats. Det blev en påföljande husrannsakan hemma hos Ulricehamnsmannen och sammanlagt hittades 320 gram amfetamin och en liten mängd cannabis.

I bostäderna hittades också påsar som användes som emballage samt en våg. Experter har kunnat bevisa att amfetaminet i Svenljunga och Ulricehamn med största säkerhet kommer från samma tillverkningstillfälle. Mannen hade också ett stort antal kontakter till för polisen kända missbrukare i sin telefon.

Annons

55-åringen erkänner att han köpt amfetamin för eget bruk men förnekar uppsåtet att sälja det vidare. Tingsrätten ser det som bevisat att det funnits ett så kallat överlåtelsesyfte och anser att åtalet är styrkt.

Den nu dömde mannen förekommer sedan tidigare på 40 punkter i belastningsregistret.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons