Annons
Nyheter
En kvinna avled under lördagen. För en annan kvinna som skadades vid olyckan på riksväg 40 i fredags var tillståndet fortfarande allvarligt sent på söndagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2014
En kvinna har avlidit och en annan är svårt skadad efter trafikolyckan på riksväg 40 i fredags.
En kvinna har avlidit och en annan är svårt skadad efter trafikolyckan på riksväg 40 i fredags.Foto: Jonas Emtervall

UT skrev i går om att en yngre kvinna avlidit efter trafikolyckan som inträffade i närheten av det nya Hössnamotet vid halv sex-tiden på fredagskvällen.

Pressjouren vid Södra Älvsborgs sjukhus meddelar sent på söndagseftermiddagen att en annan yngre kvinna fortfarande är allvarligt skadad.

Annons

– Jag har under eftermiddagen varit i kontakt med intensivvårdsavdelningen där hon vårdas och läget är fortfarande allvarligt. I övrigt kan vi inte säga något om tillståndet eftersom hon ligger nedsövd och inte är kontaktbar, säger Bertil Karlsson vid pressjouren.

Ytterligare två personer, en tonårspojke och en man i 30-årsåldern, skadades vid olyckan. Men enligt Bertil Karlsson var deras skador så pass lindriga att de har kunnat skrivas ut från sjukhuset.

Polisen har tagit olycksfordonen i beslag. I väntan på den tekniska utredningen står de uppställda i Borås.

– Ärendet hamnar hos trafikutredning i Göteborg, som hanterar svåra olyckor. Men inget har hänt i utredningsväg under helgen. Ärendet kommer att hanteras först när det blir vardag igen, säger Ulf Andersson, inre befäl vid polisen i Borås.

Ulricehamns kommun meddelar på sin nätsajt att kyrkan i Ulricehamn även under söndagen är öppen och bemannad för den som vill samtala eller tända ett ljus.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons