Annons
Nyheter

Kvinna misstänks för bilstöld

En ung kvinna från Ulricehamn misstänks ha stulit en bil. Sedan ska hon, utan körkort och påverkad av narkotika, ha kört med den och kraschat in i ett staket.
Nyheter • Publicerad 5 december 2014

Kvinnan åtalas nu tillsammans med en man vid Borås tingsrätt för flera brott. Det var i slutet av november som kvinnan enligt åtalet stal bilen i Borås. Hon saknade alltså körkort och var vid tillfället påverkad av amfetamin.

Därför misstänks hon för brotten tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning och grovt rattfylleri. Enligt åklagaren är det fråga om grovt rattfylleri eftersom kvinnan var påverkad och körde på ett sådant sätt att hon var en fara för trafiksäkerheten.

Annons

Hon ska ha kört vingligt, ryckligt och i hög hastighet. Detta trots att väglaget var isigt. Slutligen körde hon av vägen och krockade med ett staket.

Kvinnan har gjort vissa erkännanden. Som bevisning åberopar åklagaren bland annat vittnesförhör.

Kvinnan misstänks också för ett fall av stöld som ska ha skett tillsammans med den medåtalade mannen. De båda anklagas för att ha tagit en surfplatta från en butik i Borås. Mannen har erkänt brott men inte kvinnan.

Mannen, som är från Borås, åtalas för ytterligare brott, bland annat för att ha varit påverkad av narkotika samt haft kniv på sig.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons