Nyheter

Kvinna döms till fängelse för plånboksstölder

En kvinna döms till fängelse i ett år och åtta månader för att vid flera olika tillfällen ha tagit plånböcker från äldre, bland annat från en kvinna i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 17 december 2013

Det var i juli 2010 som en äldre kvinna i Ulricehamn blev av med sin plånbok på Ica i Ulricehamn. Plånboken innehöll bland annat 400 kronor i kontanter.

Åklagaren har beskrivit det som att kvinnan har åkt runt i landet tillsammans med ett par andra kvinnor och stulit plånböcker från äldre personer. Den nu dömda kvinnan har hållit uppsikt, uppehållit offret eller skymt sikten.

De andra två kvinnorna har redan dömts i en annan rättegång.

Tingsrätten anser att offren har varit trovärdiga. Dessutom får berättelserna stöd av vittnesuppgifter och bilder från övervakningskameror. Sammantaget anser tingsrätten det bevisat att kvinnan har gjort det hon anklagas för och att hon ska dömas till stöld. Stölden är dessutom grov eftersom det handlar om egendom offren har burit på sig och eftersom brotten varit systematiska och planerade.

De övriga stölderna har skett i till exempel Uddevalla och Trollhättan.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.