Annons
Nyheter
Det blir kulturförvaltningen som får ansvar för nationaldagsfirandet efter att hembygdsföreningen tackat för sig. Kulturchefen lovar nya inslag.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2011
I höstas hoppade hembygdsföreningen av som arrangör av nationaldagsfirandet. Nu tar kulturförvaltningen över, och lovar fler lite yngre inslag. arkivFOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
I höstas hoppade hembygdsföreningen av som arrangör av nationaldagsfirandet. Nu tar kulturförvaltningen över, och lovar fler lite yngre inslag. arkivFOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: Anders Rosenberg

I september förra året skrev UT att hembygdsföreningen hoppar av som arrangör för nationaldagsfirandet efter 25 år på posten.

En orsak var att man inte längre orkar med det jobb som är förenat med arrangemanget.

Annons

Och vid kommunstyrelsens möte i måndags togs beslutet att ge kulturförvaltningen i uppdrag att samordna firandet samt att också samordna firandet med den medborgarskapsceremoni som också arrangeras varje år på nationaldagen.

– Vi ska fortsätta i hembygdsföreningens fotspår men har också tänkt oss att förnya firandet, gärna med lite yngre inslag, säger kulturchef Anna Laang.

Planerandet kommer ske i en arbetsgrupp. Än så länge är det dock för tidigt att gå in på detaljer.

Kulturförvaltningen får inga extra pengar för att arrangera firandet men Anna Laang är ändå positiv inför utsikten att få ihop ett bra firande.

– Jag tror ändå att vi får ihop ett bra program. Det handlar mycket om engagemang.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons