Annons
Nyheter
Adel Taha från Etableringscenter Kugghjulet i Ulricehamn är en av deltagarna när en delegation från Sverige reser till Syrien i slutet av november.
Nyheter • Publicerad 22 november 2010

Under tio dagar ska de träffa flyktingar som är klara för att flytta till Sverige och på plats i flyktinglägret förbereda dem för deras resa och ankomst till Sverige.

Man kommer bland annat att besöka flyktinglägret Al Hor där man kommer att träffa kvotflyktingar som fått uppehållstillstånd i Sverige. Av dessa kommer sammanlagt 28 personer att flytta till Ulricehamn med start i januari 2011.

Annons

– Syftet med resan är att möta de här människorna och förbereda dem för vad som väntar när de kommer till Sverige och Ulricehamn. Det har visat sig att möten av det här slaget gör en stor positiv skillnad för de människor som ska flytta till ett nytt land, säger Adel Taha.

– De blir bättre förberedda och har en större förståelse för vad som väntar. Detta i sin tur underlättar integrationen i det nya landet, säger han.

Förutom Adel Taha från Ulricehamn deltar representanter från Kalmar kommun, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons