Nyheter

Kronprinsessan får Bolsaväska

En gul och en blå väska från UF-företaget Bolsa blir Ulricehamns kommuns gåva vid mottagningen den 18 juni inför det kungliga bröllopet.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2010

Först var det tänkt att kommunfullmäktiges ordförande skulle delta vid mottagningen i Stockholms stadshus och då enbart framföra gratulationer från kommunen. Någon gåva var inte planerad.

Men så väcktes idén om en gåva till bröllopsparet. I måndags togs beslut av kommunstyrelsen. Gåvan består av två väskor från UF-företaget Bolsa, som nyligen utsågs till bästa UF-företaget i Sverige.

– Då kronprinsessan besökte Ulricehamn för några år sedan förklarade hon sig intresserad av UF-verksamheten. Vad är väl då bättre än att hon får en gåva från UF Bolsa från Ulricehamn, som dessutom är Sverigebäst? säger kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson.

För de unga företagarna i Bolsa kom beskedet som en glad överraskning.

– Det var kommunchefen som ringde och berättade hur man ville ha det. Jag tyckte det var en jättebra idé. Det känns häftigt att vår väska ges till två så viktiga personer, säger Kalle Petersmo.

Edith Andén berättar att samtliga gåvor till bröllopsparet kommer att vara upplagda vid mottagningen så att alla kan se dem.

– Samtidigt som det är jätteroligt för oss, så blir det en bra marknadsföring, säger hon.

– Sen hoppas jag att Daniel använder den på gymmet i fortsättningen, tillägger Edith Andén.

De två väskorna, en gul och blå, som ska överlämnas ska nu tillverkas så snart som möjligt. Det är tveksamt om företaget använder ordinarie tillverkningsplats i Lettland. En lokal kontakt i Ulricehamn finns också, vilken förmodligen kommer att användas för att man ska hinna bli klara i tid, berättar Anna Östlund, vd för Bolsa.

– Sedan tidigare är det bestämt att vi ska ge två väskor inom ramen för UF. Så i själva verket blir det fyra väskor från oss kronprinsessan och hennes blivande man får.

Kommer väskorna att innehålla något?

– Vi har funderat över den möjligheten. Kanske passar vi på att skicka med något. Men det får i så fall bli en överraskning för paret, säger Anna Östlund.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.