Annons
Nyheter

Körde på mopedist och smet

Mannen var påverkad av narkotika och alkohol när han körde på en mopedist och sedan smet från platsen. Detta enligt åklagaren som nu åtalar mannen för flera brott.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2012

Det är en man i 50-årsåldern från Halland som åtalas. Enligt åtalet ska han den 26 september ha kört bil på länsväg 157 och vidare genom korsningen med riksväg 27. Han ska då ha varit påverkad av flera olika narkotiska preparat samtidigt som alkoholkoncentrationen i blodet var 1,25 promille.

Åklagaren anser att rattfylleriet är grovt både med anledning av den höga alkoholkoncentrationen och för att mannens bilfärd innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten. Förutom att han körde på en mopedist körde han även in i ett viltstängsel.

Mannen saknar körkort och har tidigare dömts för att ha kört utan körkort och misstänks nu därför för grov olovlig körning. Han misstänks alltså även för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Detta förnekar mannen. Hans uppgifter ställs dock dels mot mopedistens, dels mot ett vittnes.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons