Annons
Nyheter

Körde med 2,77 promille på motorcykel

Mannen hade 2,77 promille alkohol i blodet samtidigt som han skjutsade en kvinna på motorcykel. Nu döms han till två månaders fängelse.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2014

Det var i september förra året som mannen skulle köra motorcykel från Borås mot Ulricehamn.

Förutom grovt rattfylleri åtalades mannen för grov vårdslöshet i trafik.

Annons

En polis som följde efter och stoppade mannen har vittnat om färden. Mannen sägs ha kört vingligt och kört om bilar på höger sida. Kvinnan som satt därbak höll på att ramla av flera gånger. När polisen försökte få stopp på motorcykeln ökade den istället farten.

Mannen själv har erkänt grovt rattfylleri men nekat till grov vårdslöshet. Han har sagt att körningen gick bra, att han höll avstånd och inte vinglade. Inte heller ska han ha märkt att passageraren höll på att ramla av, och han har inte försökt köra ifrån polisen.

Tingsrätten konstaterar att mannen gjort sig skyldig till grovt rattfylleri men anser sig inte kunna döma honom för grov vårdslöshet i trafik. Mannens körning var vårdslös men det är inte bevisat att den skedde på ett sådant sätt att mannen gjort sig skyldig till grov vårdslöshet.

Tingsrätten skriver till exempel att det inte har framkommit att mannen med sin körning skulle ha tvingat andra trafikanter att väja för honom, eller att han utöver sin oskickliga körning och höga alkoholkoncentration skulle ha brutit mot några andra mera grundläggande föreskrifter för trafiken.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons