Annons
Nyheter

Körde bil med nästan två promille

En man i 30-årsåldern döms till fängelse i två månader för att ha kört bil på riksväg 27 med amfetamin och nästan två promille alkohol i kroppen.
Nyheter • Publicerad 6 november 2014

Det var i mars 2014 som mannen var ute och åkte bil. Han berättade i tingsrätten hur han hade tagit amfetamin dagen innan samt några öl samma dag. Ändå tyckte han inte att detta påverkade hans körning.

Han åkte till Tranemo och drack där mer alkohol.

Annons

På den efterföljande färden blev han observerad av ett vittne och sedan stoppad av polis.

Vittnet i fråga tycker inte alls att mannens körning gick speciellt bra. Hon berättade i rätten att hon höll på att bli påkörd av mannen, att han körde på en gångbana, att han körde rätt ut på riksväg 27 utan att stanna och att han gjorde farliga omkörningar.

Mannen anklagades för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Han nekade till grov vårdlöshet i trafik. Rätten anser brotten bevisade men tycker sig inte kunna döma mannen för grov vårdslöshet utan bara vårdslöshet av normalgraden.

Mannen togs också av polisen vid ett annat tillfälle då han var påverkad av amfetamin och hade kniv på sig. Detta har han erkänt. Mannen döms också för detta, som skyldig till ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons