Annons
Nyheter

Köpte Mercedes för halv miljon – struntade i att betala lånet

I september 2022 köpte ulricehamnaren i 35-årsåldern en Mercedes i halvmiljonklassen på avbetalning. Fyra månader senare slutade han betala av lånet. Nu stäms mannen av banken och bilen är puts väck.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 12 september 2023 • Uppdaterad 14 september 2023
En man i Ulricehamn köpte en Mercedes på avbetalning för cirka 500 000 kronor. Nu har han slutat betala av lånet och bilen är borta. Långivaren har därför stämt mannen. Genrebild.
En man i Ulricehamn köpte en Mercedes på avbetalning för cirka 500 000 kronor. Nu har han slutat betala av lånet och bilen är borta. Långivaren har därför stämt mannen. Genrebild.Foto: Mercedes Benz

4 september 2022 kliver mannen i 35-årsåldern, skriven på en adress i centrala Ulricehamn, in hos Riddermarks bil AB och köper på avbetalning en 2019 års, sjusitsig Mercedes V-klasse. Priset är runt en halv miljon kronor.

Drygt fyra månader senare, den 10 januari i år, säger långivaren Nordea finans upp låneavtalet med mannen. Anledningen är att han slutat betala tillbaka på lånet.

Annons

Nordea finans kräver att mannen betalar tillbaka hela den samlade skulden på 446 236 kronor senast den 7 februari. När detta inte sker skickas också ett inkassokrav den 16 februari.

”Drygt fyra månader efter köpet säger långivaren Nordea finans upp låneavtalet med mannen. Anledningen är att han slutat betala tillbaka på lånet”
Ur texten

Långivaren Nordea finans gör också flera försök att med hjälp av en konsultfirma återta bilen. Dessa misslyckas.

Bilköparen har inte gått att nå och var bilen befinner sig är okänt. Enligt Transportstyrelsens uppgifter är bilen obesiktigad sedan 1 januari 2023 och belagd med användningsförbud. Därtill ges upplysningen att bilen är kreditköpt och nu klassad som stulen.

Under tisdagen lämnade Nordea finans juridiska ombud in en stämningsansökan mot mannen till Borås tingsrätt.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons