Annons
Nyheter
Nyligen stals kopparkabel för 50 000 kronor från ett ställverk i Vist. Och nu ser det ut som om metallstölderna ökar igen i hela Västsverige.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010

Den senaste kopparstölden anmäldes till polisen i tisdags. Någon har brutit sig in på ställverksområdet i Vist och därefter tagit sig in i containrar och förråd på platsen. Tjuvarna fick med sig två olika kablar, en på 60 meter och en på 35 meter.

Uppskattat värde på dessa är alltså cirka 50 000 kronor.

Annons

Stölden tros ha skett någon gång mellan lördagen och tisdagen.

– Spåren tyder på att man har haft någon form av kärra, kanske en cykelkärra, som man har kört vidare till en bil, säger Fredrik Zetterlund som är närpolisbefäl vid polisen i Ulricehamn.

Och metallstölderna ökar alltså igen i Västsverige.

Enligt Johan Lundberg vid polisen i Västra Götaland beror detta på att metallpriserna har stigit, skriver Sveriges radio Sjuhärad.

För tre år sedan var priserna också höga och antalet stölder stort. Då drog polisen igång den så kallade operationen Kopparorm, vilken sägs ha minskat antalet stölder.

Trots att både priserna och antalet stölder nu stiger igen planerar polisen inga liknande insatser i nuläget.

– Vi bevakar detta ständigt. Än så länge rör det sig om enstaka stölder, men vi följer det noggrant för att se om vi behöver starta upp något nytt, säger Johan Lundberg, till Radio Sjuhärad.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons