Annons
Nyheter

Köper toalett utan upphandling

Kostnaden för toaletten väntas landa på 450 000 kronor. Men någon upphandling för att hitta billigaste alternativet gör inte Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2012

Den offentliga toalett som tidigare fanns i Sjöträdgården brann ner förra året. Nu vill politikerna ha en snabb lösning inför sommarens turistsäsong.

Därför hinner man inte med någon konkurrensutsättning. En sådan hade visserligen kunnat resultera i billigare toalett.

Annons

– Men då jag drog ärendet vid kommunstyrelsen i måndags var det flera politiker som talade om vikten av en snabb lösning tills sommarturisterna kommer, säger Crister Dahlgren, fastighetschef i Ulricehamns kommun.

Genom att köpa en toalett med samma yttre utformning som förra gången slipper man dessutom söka bygglov.

– Insidan är däremot bättre konstruerad. En fördel är att denna är betydligt svårare att bränna ner, säger Crister Dahlgren.

I måndags beslutade kommunstyrelsen att bevilja en halv miljon kronor till förvaltningen för att ersätta den nedbrunna toaletten.

Den nya toaletten kommer att utrustas med skötbord och särskilt utrymme för städutrustning.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons