Annons
Nyheter

Konjunkturen stark för småföretag

Konjunkturen är stark för småföretagare i Sjuhärad just nu. Men det finns orostecken inför framtiden.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010

Detta enligt höstens småföretagarbarometer som presenterades i tisdags.

Barometern mäter småföretagarnas uppfattning om konjunkturläget. Och detta har förbättrats kraftigt sedan nedgången 2009. Just i Sjuhärad har uppgången varit extra stor. Det betyder alltså att småföretagarna i Ulricehamn och övriga Sjuhärad just nu upplever en mycket stark konjunktur.

Annons

– Det är faktiskt den största uppgången i hela småföretagarbarometerns historia, säger Maria Derner som är regionchef på organisationen Företagarna.

Det är företagarna och Swedbank som producerar barometern och Maria Derner var i tisdag i Ulricehamn på företaget Bygg Arvid för att presentera resultatet.

Det största expansionshindret för små företag har varit svag efterfrågan. Men nu uppger många att det istället är brist på arbetskraft.

Maria Derner tillade att småföretagsbarometern ofta är ett bra tecken på hur läget är och hur framtiden kommer att bli.

Trots det starka läget finns viss oro inför framtiden. En förklaring kan vara krisen 2009.

– Svängningarna är ganska kraftiga, det är en svår uppgift att sia inför framtiden. Osäkerheten har slått igenom mer än i tidigare mätningar, säger Maria Derner.

Sven-Åke Severinsson tror att många företag väntar med stora investeringar och anställningar med tanke på vad som nyss har hänt.

– Man är lite tilltufsad efter vad som hände 2009, säger han.

Just i Sjuhärad är småföretagarna mer tveksamma inför framtiden än i de andra områdena i Västra Götaland. Maria Derner tror att det beror på att dessa områden, som Göteborg och Fyrbodal drabbades djupare av krisen, de kommer från ett sämre läge.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons