Annons
Nyheter

Kommunpolitiker från Tranemo åtalas för stöld av hyrbil i Göteborg

En kommunpolitiker i Tranemo misstänks ha stulit en hyrbil och åtalas nu för grov stöld alternativt grovt olovligt brukande.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2012

Mannen förnekar att resan till Tyskland – med en kumpan – var tänkt för att sälja den bil som hyrts i Göteborg. I stället skulle männen köpa sprit och öl för vidare försäljning i Sverige.

Politikern uppger att bensinen tog slut i hyrbilen och att den därför lämnades. Med hjälp av en kompis kunde en annan bil ordnas fram och resan mot Sverige återupptas.

Annons

Men enligt politikerns misstänkte kompis ska politikern ha sagt till honom att han hade friköpt en leasingbil och att själva syftet var att sälja den.

Kumpanen, som är från Jönköping, ska ha haft utrusning för att ändra mätarställning på bilar då han greps. Han är även misstänkt för förberedelse till grov stöld och två fall av ringa narkotikabrott.

Politikern har sedan tidigare tagit beslutet att lämna sina politiska uppdrag.

Jonas Ekelund/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons