GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen varnar för samlingar med ”motorburen ungdom”

Valborg är en högtid då ungdomar ofta samlas i stora grupper. Ulricehamns kommun har fått indikationer om att en stor samling med ”motorburen ungdom” är på gång på lördag och vill påminna om vikten av att inte bryta mot gällande restriktioner gällande folksamlingar.
Ulricehamn • Publicerad 28 april 2021 • Uppdaterad 30 april 2021
Jesper Johansson, säkerhetssamordnare i Ulricehamns kommun.
Jesper Johansson, säkerhetssamordnare i Ulricehamns kommun.
Foto: Pernilla Rudenwall

Det är kommunens säkerhetssamordnare Jesper Johansson som ringer upp UT sent på onsdagseftermiddagen.

– Vi har fått information som säger att det ska ske en träff för motorburen ungdom i Ulricehamn nu på lördag, den 1 maj. Från kommunens och polisens sida vill vi därför påminna både ungdomar och deras föräldrar om att det inte är lämpligt att träffas i de formerna, med många människor som samlas, säger Jesper Johansson.

Han tar tidigare träffar i Gislaved och Mark som mindre lyckade exempel, där stora skaror med ungdomar med A-traktorer och bilar har samlats.

– Vi har ingen aning om det skulle kunna bli 10, 100 eller 500 fordon i Ulricehamn, men vi vet hur snabbt sådant här kan spridas i sociala medier och vill därför gå ut och avråda, säger Jesper Johansson, och fortsätter:

– Många upplever att pandemiläget håller på att förbättras. Och det stämmer ju att fler och fler får vaccin. Men det betyder inte att man kan träffas i stora skaror. Vi måste hålla ut nu och följa de restriktioner som finns. När eleverna träffas i skolan gör man det med en och samma klass, men här blir det en helt annan blandning. Därför vädjar vi nu.

Jesper Johansson betonar att även om man nu i första hand riktar sig till samlingar under valborgs- och första maj-helgen, gäller samma uppmaningar gällande stora folksamlingar även för resten av våren och sommaren.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer