Annons
Nyheter

Kommunen sparar in på Earth Hour

Earth Hour uppmärksammas i Ulricehamns kommun även i år, dock utan några kostnadskrävande aktiviteter.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2012

Den årligen återkommande manifestationen för att uppmärksamma klimatfrågan genomförs i år den 31 mars. Men årets upplaga kommer att genomföras i Ulricehamn utan någon ekonomisk satsning från kommunens sida.

Trots det kommer vissa aktiviteter (som inte kostar något) att genomföras. Det handlar om att släcka ner förvaltningsbyggnaderna under den timme manifestationen pågår. Förhoppningen är även att gatubelysningen i centrum kan släckas. Via kommunen webb kommer allmänheten också att uppmanas delta i handlingen.

Annons

Däremot blir det ingen fototävling, vilket är något som genomförts tidigare år. Totalt har kommunens kostnad för Earth Hour brukat ligga på cirka 10 000 kronor.

– Det finns ett stort och viktig symbolvärde i Earth Hour. Det handlar inte i första hand om att släcka några lampor. Det handlar om att man deltar i ett globalt sammanhang där klimatfrågan är i fokus, säger Diana Skoglund, miljöstrateg i Ulricehamns kommun.

För Nitta skola är det självklart att delta i Earth Hour.

– Vi informerar barnen om manifestationen. Det är ett sätt att skapa medvetenhet, precis som vi gör runt andra miljöprojekt vi driver här på skolan, berättar Sonny Bengtsson, som är lärare vid skolan.

– Förhoppningen är att de pratar om det hemma sedan, så att informationen på det sättet sprids.

Hur reagerar eleverna på informationen om Earth Hour?

– De är positiva till det. De förstår att det inte bara handlar om att spara pengar på att släcka lampor utan att det även gäller miljön.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons