Annons
Nyheter

Kommunen kan bli ny hyresgäst vid torget

Knappt hade Majblomman flyttat in i den så kallade Kickslokalen förrän det kan bli dags att flytta igen. Det är Ulricehamns kommun som vill in.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Om kommunen beslutar att hyra lokalen vid Stora torget i Ulricehamn blir det första steget på väg mot att tömma Nämndhuset vid Strandgatan. I denna fastighet finns bland annat barn- och utbildningsförvaltningen, vård- och omsorgsförvaltningen samt Ulricehamns stadsbibliotek. Fastigheten har under senare år kritiserats för brister i den fysiska arbetsmiljön.

Enligt ett förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott ska kommunen nu hyra den före detta butikslokalen vid Stora torget.

Annons

– Det är i samband med att den nya förvaltningsorganisationen förverkligas som Nämndhuset ska tömmas, säger kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson.

– Samtidigt finns en strävan att få ihop organisationen till en förvaltning. Det är i det sammanhanget som förslaget att hyra lokalen vid Stora torget kommit upp.

Enligt förslaget till överenskommelse ska Ulricehamns kommun hyra cirka 250 kvadratmeter i fastigheten från och med den 1 november. Avtalet löper tillsvidare med en månads uppsägning.

Beslut om förslaget kommer att tas i kommunstyrelsen.

Om överenskommelse träffas innebär det att Majblommans nyligen inflyttade kontor får flyttas till annan lokal.

- Vi får lösa det i så fall. Vi har andra lokaler som vi får använda i avvaktan på en permanent lösning, Anders Gidefjord, ägare till Varbergs Stenfastigheter AB. Majblommans Fastigheter är ett intressebolag till Varbergs Stenfastigheter.

Till saken hör att den aktuella lokalen vid Stora torget är ett av två utpekade alternativ för ny placering av Ulricehamns stadsbibliotek. Innan beslut om vilket av alternativen som väljs, ska en arkeologisk förundersökning göras på den fastighet som kommunen nu vill hyra.

? Om kommunen väljer att etablera ett nytt stadsbibliotek på denna fastighet ska kostnaden för förundersökningen läggas in i projektkostnaden, vilken kommer att ligga till grund för kommande hyresberäkning.

? Har kommunen inte fattat beslut och tecknat bindande avtal senast vid utgången av nästa år om byggnation av nytt bibliotek i fastigheten får fastighetsägaren Majblomman rätt att låta kommunen svara för kostnaden för förundersökningen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons