Nyheter

Kommunen har inte råd med en toalett

En toalett i Stadsparken under somrarna skulle kosta arton tusen kronor om året. Men fastighetsavdelningen har så lite pengar att röra sig med att de inte har råd med detta.
Nyheter • Publicerad 29 december 2011

Förslaget om en sommartoalett i stadsparken kommer från kristdemokraten Allan Olsson. I förslaget tar han upp att kommunen har en mycket fin och användbar stadspark med till exempel lekplats, stora ytor och hembygdsstugor.

Men det behövs en toalett. Han skriver att kommunfullmäktige sedan tidigare har ställt sig positiva till hans förslag om en toalett i parken. Efter att ha konstaterat att någon toalett ännu inte finns i parken har han återigen väckt frågan.

Crister Dahlgren som är chef för kommunens fastighetsverksamhet har lämnat synpunkter på förslaget.

Han konstaterar att kostnaden för en toalett skulle vara arton tusen kronor per år, plus skötsel. Även om detta kan tyckas vara lite skriver han att fastighetsverksamheten inte har pengar till detta. Allt behövs till bland annat underhåll av fastigheter.

"Verksamhet fastighet har en ansträngd budget. Många av fastigheterna inom den kommunala verksamheten har ett stort behov av löpande och planerat underhåll och därtill uppstår i en så stor verksamhet ofta behov av akuta åtgärder på fastighetsbeståndet. Mot denna bakgrund bedöms inte motionens förslag kunna prioriteras inom verksamhetens budgetram.", skriver han.

Nu ska politikerna i kommunstyrelsen ta ställning till förslaget vid sitt nästa möte den 13 januari.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.