Nyheter

Kommun köper stugområde

Hofsnäs stugområde kommer att övertas av Tranemo kommun.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2010

Under förutsättning att kommunfullmäktige i Tranemo kommun samt Borås stad godkänner avtalet kommer köpet att gå igenom.

Det är 45 hektar som Tranemo köper av Borås stad. Köpeskillingen är satt till fem miljoner kronor.

Området omfattar både tomter som är upplåtna med tomträtt men även obebyggda tomter samt mark runt omkring.

Vidare ingår skog i köpet.

Det är en lång diskussion som ligger bakom den lösning som nu förhandlats fram. Den mark det gäller ägs för närvarande av Borås Stad.

Tranemo kommun har flera motiv till önskemålet om markköp. Bland annat hänvisas till behovet av varaktig lösning för vatten- och avloppsnät för området. Kommunen ser även behov av utökade byggrätter. I kommunens översiktplan pekas området ut som ett viktigt utvecklingsområde för kommunen.

För närvarande finns 45 stycken tomträttsavtal som berörs av köpet.

Det finns även ett nyttjanderättsavtal som tecknades i november 2008 mellan Borås stad och föreningen Hofsnäs stugägare. Avtalet ger föreningen nyttjanderätt till mark samt båthamn inom fastigheten Håcksnäs 3:1.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.