Nyheter

Knarkdom överklagas från båda sidor

Dömd till 4,5 års fängelse i tingsrätten. Nu överklagar både den dömde ulricehamnaren och åklagaren till hovrätten.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2014

Mannen, som är i 50-årsåldern, dömdes för olaga hot, grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och försök till grovt narkotikabrott.

Åklagaren tycker att mannen även ska dömas för grovt narkotikabrott eller åtminstone få ett hårdare straff.

Den dömde anser å andra sidan att hans straff borde lindras. Han erkänner förvisso mindre innehav av narkotika men nekar till kännedom om de 1,5 kilo amfetamin som tingsrättens dom bland annat handlar om. Amfetaminet hittades i närheten av en parkeringsplats där mannen hade haft sin bil parkerad.

Den dömde ulricehamnaren lyfter i sitt överklagande fram att polisen gjorde ett tre timmar långt uppehåll i sin bevakning och att analysen av amfetaminet dessutom visar att det saknar likhet med annat amfetamin i målet.

Ytterligare en man dömdes i tingsrätten, en 41-årig göteborgare. Även han överklagar domen. Han tycker att han ska frias helt från ansvar eller åtminstone få sitt fyraåriga straff för grovt narkotikabrott kortat.

Förhandling i hovrätten kommer att hållas den 14 och 15 augusti.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.