Annons
Nyheter

Kluriga cykelutmaningar för barn i Ulricaparken på söndag

Greppa cykelhjälmen och ta dig till Ulricaparken på söndag. Det är uppmaningen till alla barn som vill testa på kluriga cykelutmaningar under kommande helgen i Ulricehamn, som går i cyklingens tecken.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 12 maj 2023
Det är grönt ljus för massor av skoj på ett och två hjul för barn i Ulricaparken på söndag. Då får alla barn gratis testa på kluriga cykelutmaningar.
Det är grönt ljus för massor av skoj på ett och två hjul för barn i Ulricaparken på söndag. Då får alla barn gratis testa på kluriga cykelutmaningar.

Det mesta handlar om cykel och rullskidor i Ulricehamn kommande helg. På lördag är det deltävling i Västgötacupen MTB på Lassalyckan och rullskidstävling med start vid restaurang Bryggan. Och på söndag startar cyklisterna i Västgötaloppet MTB sin färd mot målet på Sjöbovallen i Borås nere vid Ulricaparken.

Men även de yngre får en chans till kul på hjul under söndagen. Då arrangerar Ulricehamns kommun och Nuab en kostnadsfri cykelaktivitet för barn i Ulricaparken.

”Det här är ett sätt att erbjuda aktiviteter till alla som är på plats under dagen”
Linnea Persson, Nuab
Annons

– Vi har sett vid tidigare arrangemang att det är många barnfamiljer på plats och hejar på sina anhöriga. Så det här är ett sätt att erbjuda aktiviteter till alla som är på plats under dagen, säger Linnea Persson, turistkommunikatör på Nuab.

Barnen, stora som små, har möjlighet att testa på allt från minicyklar till enhjulingar, cyklar som svänger åt fel håll och så kallade ponny-cyklar.

– Det kommer också byggas upp en cykelbana med trafikljus, övergångsställe och trafikskyltar där barnen kan öva på grundläggande trafikregler. Så aktiviteten uppmuntrar till barns rörelse och är samtidigt en aktivitet med ett pedagogiskt syfte.

Aktivitetsparken kommer finnas vid gamla vattenreningsverket och alla cykelsugna är välkomna mellan 10 och 14. Enda kraven för att delta är att man kan cykla själv och ha med egen hjälm. Den som vill får även ta med egen cykel.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons