Annons
Nyheter

Klartecken för omdiskuterade projekt

I förra veckan fick Hökerum byggs omdiskuterade projekt Villa Nygatan klartecken från miljödepartementet. Dessutom har företaget fått bygglov för sitt höghus på Gotland.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Det var en go känsla i går, säger Maria Ståhl på Hökerum bygg.

Det var bland annat bostadsrättsföreningen i huset bredvid projekt Villa Nygatan som överklagade, först till länsstyrelsen och sedan till miljödepartementet, bland annat för att deras utsikt försämrades.

Annons

Förra veckan kom beskedet att överklagandet avslås.

Villa Nygatan består av tjugotvå nya lägenheter i kvarteret Ärlan 3 där det gamla telegrafhuset ligger. En lägenhet är i nuläget osåld. Enligt Maria Ståhl väntas inflyttning ske till sommaren.

– Det kom perfekt i tid, vi har fått ett rivningslov och kunnat förbereda, men om inte beskedet kommit nu hade man fått göra en paus. Nu kan vi köra på som planerat.

Nyligen beviljades alltså även bygglov för planerna på det på Gotland omdebatterade höghuset vid Snäck.

Bland annat har närboende haft åsikter om höghuset men en enig byggnadsnämnd sade nu alltså ja till bygglovet. Höghuset på 13 våningar följer gällande detaljplan från 1991.

Nu hoppas Maria Ståhl att försäljningen ska ta fart.

– Det går lite långsammare än vi hade räknat med. Men jag tror att man på Gotland har varit fokuserad på att det inte funnits något bygglov. Nu när det finns tror jag att det gör gott för försäljningen. Då vet man att det är allvar.

Maria Ståhl har förståelse för att ärenden överklagas, men riktar sig däremot mot att myndigheterna tar så lång tid på sig för att handlägga ärenden.

– Det är klart att det är alltid trevligare när det går enkelt, samtidigt måste man ha med i beräkningarna att grannar och berörda överklagar. Det man kan tycka är synd är att den processen ska ta så lång tid, att både länsstyrelsen och regeringskansliet har så lite personal så att de måste lägga sådana här ärenden på hög.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons