Annons
Nyheter

Klartecken för 15-våningshus på Brinkstomten

Kommunstyrelsen föreslår att detaljplanen för den så kallade Brinkstomten antas av kommunfullmäktige. Syftet med planen är att göra det möjligt att bygga bostäder på den tidigare industritomten.
Nyheter • Publicerad 4 november 2014

Detaljplanen följer i huvudsak den inriktning som den fördjupade översiktsplanen beskriver. Avsteg görs dock från riktlinjen om två-sex våningar höga byggnader.

Planen möjliggör en betydligt högre bebyggelse i upp till 15 våningar. Höga hus kan bidra till en stadsmässighet och bli ett landmärke vid den framtida knutpunkten kring resecentrum för Götalandsbanan, enligt planen. Tillgänglighet för gående och cyklande ska förbättras i området.

Annons

Med hänsyn till att läget för Götalandsbanan inte är preciserat av Trafikverket bedöms den nordvästra delen av planområdet inte vara lämpligt för bostäder på grund av osäkerheten kring läget. I denna del medges kontor och handel. I framtiden kan det bli aktuellt med ett annat innehåll.

Sammantaget bedöms planen inte innebära att tillkomsten av Götalandsbanan påtagligt försvåras eller inte går att utnyttja.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons