Annons
Nyheter
HK Sävehof var klassen bättre än KFUM. Serieledarna vann stort.
– De var ruskigt bra man mot man, säger tränare Ulf Holmström.
Nyheter • Publicerad 20 november 2010

När obesegrade HK Sävehof kom på besök i sim- och sporthallen hade KFUM ingenting att sätta emot. Man föll stort med siffrorna 20-38 och säsongens största förlust inkasserades.

– Vi mötte seriens bästa lag och det är inte en sådan här match vi ska vinna. Men jag tycker ändå inte att vi bjuder till tillräckligt, säger Ulf Holmström.

Annons

Sävehof startade starkt och drog direkt ifrån till 0-4. Hemmalaget var inte alls med i matchen och hade svårt att ta sig igenom gästernas försvar. Sävehof körde ett man mot man försvar, något som inte passade KFUM särskilt bra.

– Det passade inte oss alls. Vi hade stora problem med det. De stod högt upp och kunde göra sin gubbe hela tiden, säger Anders Willram.

Vid ställningen 9-14 hade Holmström fortfarande hopp om matchen.

– Några tekniska fel och vi kunde knappa in lite, det går fort.

Men så blev det inte. I paus stod det 10-17. KFUM orkade inte ge gästerna en ordentlig kamp i andra halvlek. Orken tröt med den tunna truppen. Det var alldeles för få spelare som visade kamp och moral men samtidigt var motståndet riktigt bra. Nu väntar en extremt viktig match mot Mölndal borta nästa söndag. Då är det vinna eller försvinna för KFUM. Deras öde avgörs.

– Om vi ska vara kvar i serien ska vi ha Mölndal bakom oss. Det här är en riktig fyrapoängsmatch, säger Anders Willram.

Tränare Holmström säger:

– Den som inte ger 200 procent då blir jag rejält besviken på.

Labrini Stavrekas

KFUM-HK Sävehof

20-38 (10-17)

Mikael Jernmo - Johan Molander, Pontus Nordlund, Victor Skattberg, Anders Willram, Robin Frisk, Daniel Mate - Daniel Holmén, Niklas Pehrson, Viktor Holmström, Robin Lundahl, Alexander Melltoft

Daniel Mate 6 (1), Niklas Pehrson 4, Robin Frisk 3, Pontus Nordlund 2, Anders Willram 2 (1), Robin Lundahl 1, Alexander Melltoft 1, Johan Molander 1

UT-märkta

Niklas Pehrson

Daniel Mate

Anders Willram

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons