Annons
Nyheter

Katter orsakade brand i kök

Strax före klockan 16 på lördagseftermiddagen uppstod en köksbrand på Carl Eklunds väg i Ulricehamn. Enligt familjen som bor i lägenheten var det katterna som hade kommit åt ett spisreglage och antänt de matkassar som stod på plattorna.
Nyheter • Publicerad 6 september 2014

Paret som bor i lägenheten hade ställt sina matkassar från affären uppe på spisen och sedan gått och vilat en stund. 15 minuter senare vaknade de av att brandlarmet gick. När de kom ut i köket brann det på spisen och elden hade även spridit sig upp i fläkten.

Enligt paret hade deras katter orsakat branden när de hoppat upp på spisen för att inspektera kassarna och då kommit åt ett reglage som satte på en av plattorna.

– De boende hade lyckats släcka det mesta själva när räddningstjänsten kom till platsen. Då handlade det mest om att kontrollera så att branden inte hade spridit sig vidare och att ventilera i lägenheten. Det blev ju en hel del rök, säger Lennart Larsson, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons