Nyheter

Kallbadhusets arrendeavgift blir kvar

Ulricehamns Kallbadhusförening ska även i fortsättningen betala arrendeavgift, enligt samma princip som andra föreningar. Det väntas kommunstyrelsen besluta i januari.
Nyheter • Publicerad 28 december 2011

Det sägs i ett förslag till svar på en skrivelse från Kallbadhusföreningens styrelse.

Det var i somras som styrelsen skrev till Ulricehamns kommun med en begäran att slippa arrendekostnaden om 25 000 kronor per år. Man begärde även att tidigare betald avgift ska betalas tillbaka.

Kallbadhusföreningen motiverade detta genom att hänvisa till andra liknande avtal som finns mellan Ulricehamns kommun och föreningar med anknytning till Åsunden. Enligt Kallbadhusföreningen slipper vissa föreningar sådan avgift.

Att den egna föreningen får betala en arrendeavgift beskrivs av styrelsen som ”absurt, inkonsekvent och djupt orättvist”

I ett förslag till svar från miljö- och samhällsbyggnad samt fastighet i Ulricehamns kommun, som behandlas av kommunstyrelsen i mitten av januari, sägs att Kallbadhusföreningen även fortsättningsvis ska betala avgiften precis som andra föreningar.

Kommunen hänvisar till ett flertal arrendeavtal mellan föreningar och kommunen där avgift tas ut. Grundtanken med de marknadsmässiga avgifterna är att kommunen inte ska subventionera viss verksamhet.

I fråga om några båtsportklubbar tas ingen avgift ut. Detta motiveras med att klubbarna har tagit på sig all drift och skötsel. Från 2012 kommer symboliska arrendeavgifter att tas ut från dessa föreningar, eftersom klubbarnas verksamhet bedöms som ideell.

Den slutsats som dras är att det är skäligt att ta ut avgift av Kallbadhusföreningen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.